Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol: «Som partidària de fer justícia per la memòria història del nostre país»

23727

La presidenta del Goviern, Francina Armengol, considera que la proposta que «al final» elabori el Govern sobre la Vall dels Caiguts serà «raonada», «consensuada» i «lògica», per aconseguir l'objectiu: «la dignificació de les víctimes i dels seus familiars».

En declaracions després de reunir-se a Madrid amb el ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, Armengol ha asseverat que amb l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco s'arriba «molt tard» perquè Espanya fa «molts anys» que és democràtica, però creu que l’important és que el Govern la va abordar i ha demanat «treballar en aquesta línia».

Així, ha lamentat que encara hi hagi «molta gent» que desconeix on són els cossos dels seus avantpassats i ha manifestat que les institucions públiques tenen «la necessitat» de posar-li una solució a aquesta situació. «No cal oblidar que a Espanya encara hi ha moltíssimes famílies que no saben on són els cossos dels seus avantpassats perquè van ser vilment assassinats, tirats a les cunetes i destrossats de manera més vil possible», ha sentenciat, i ha afegit que hi ha un «sentiment de justícia» que ha de ser reparat.

Armengol ha destacat que el seu Executiu ha fet tirar endavant una llei per a la recuperació de persones assassinades en el franquisme. «Sóc partidària de fer front a aquesta necessitat de fer justícia a la memòria històrica del nostre país», ha declarat, i ha afegit: «I, per tant, la proposta que pugui al final elaborar el Govern d'Espanya em sembla que serà raonada , que serà consensuada i que serà lògica per poder aconseguir aquest objectiu».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.