Setmanari d'informació local - 138 anys

Condicionat el torrent de Sant Miquel de sa Pobla amb 180.000 euros de l’impost de turisme sostenible

23723

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha finalitzat les obres de condicionament i reconstrucció del torrent de Sant Miquel, ubicat entre sa Pobla i Campanet, per reduir el risc d’inundacions davant pluges intenses. Aquestes obres han tengut un cost de 179.983,36 euros, finançats pel fons de l’impost de turisme sostenible. La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha destacat la millora que comporta aquest projecte pel drenatge d’aigües superficials cap al parc natural de s’Albufera i, per tant, «es conserven infraestructures dins el terme municipal i també es millora el nostre patrimoni natural, que és un dels beneficis de l’impost del turisme sostenible».

El torrent de Sant Miquel és una de les principals conques de Mallorca i dona un gran cabal d’aigua a s’Albufera de Mallorca. Les actuacions que s’hi han duit a terme tenen dos objectius, tal com ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal: un objectiu ambiental i un objectiu de prevenció de riscs, després que les pluges del setembre de 2015 provocassin despreniments i nombrosos desperfectes. Les obres, iniciades el 13 de juny, han rehabilitat uns 200 metres de torrent i han consistit en l’anivellament de la llera del llit del torrent, la millora de l’assentament dels murs existents, i la demolició i retirada de restes, així com la reconstrucció de 61 metres de paret, amb murs de contenció per evitar les inundacions i esculleres per a protegir els camins veïnals.

En aquest mateix torrent també s’han fet tasques de neteja i desbrossament de 2 quilòmetres, en el marc del contracte del servei de neteja, adequació i millora de torrents. Aquestes actuacions, que enguany ja s’han realitzat en 70 quilòmetres a totes les Illes, consisteixen en el desbrossament de la vegetació, la tala i la poda d’arbres, el desbrossament selectiu i la retirada de residus i obstruccions. El conseller Vidal ha recordat la importància de fer una feina continuada i de manera cíclica de neteja als torrents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.