Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort demana a l’Estat espanyol la cessió de la casa d’Emili Darder

23709

L'Ajuntament de Palma ha remès aquest dilluns una carta a la ministra espanyola de Defensa, Margarita Robles, reiterant la sol·licitud de la cessió de la casa de l'exbatle republicà de la ciutat, Emili Darder, actualment propietat del Ministeri espanyol de Defensa.

Segons ha assenyalat aquest dimecres el batle de Palma, Antoni Noguera l'objectiu, a petició del Govern, Parlament i Consell, és reconvertir l'immoble en un centre cívic i humanístic, d'acord també a la voluntat dels descendents de Darder.

Les institucions balears van remetre el 9 de novembre passat de 2017 una carta a l'anterior ministra, María Dolores de Cospedal, on assenyalaven la «importància» per als ciutadans de Palma de recuperar la casa del que va ser el darrer batle republicà de la ciutat.

Així mateix, aquesta iniciativa va formar part de les activitats de recuperació de la Memòria Històrica de la Guerra Civil i del franquisme.

Darrer batle republicà

Emili Darder va ser un polític i metge, que va exercir com a batle republicà de Palma. Des del seu càrrec va impulsar la construcció d'escoles i de dispensaris municipals, la millora de la xarxa de clavegueram i la recuperació del castell de Bellver pari la ciutat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.