Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Ajuntament de Vielha ret homenatge a una companyia militar i franquista

23633

L'Ajuntament de Vielha ha inaugurat aquest passat diumenge una estàtua en record de la militar i franquista companyia d'escaladors i esquiadors de Vielha, coneguda com «la legión blanca». Concretament, l?impulsor és el batle del PSC Juan Antonio Serrano.

Així ho ha explicat aquest mateix cap de setmana l?exdiputada de la CUP, Mireia Boya a través del seu perfil de Twitter, qui criticava que els mateixos «socialistes» que treuren a Franco de la tomba del Valle de los Caídos, inauguren a Vielha una estàtua que ret homenatge «a la violència militar d?arrel franquista sense preguntar als aranesos si es senten un poble de pau. Alguns ho som i ens remou», afirmava l?exdiputada aquest passat diumenge. 

En el mateix fil de Twitter, Mireia Boya ha explicat el paper que tengué aquesta companyia franquista a la vall, i assenyala com encara avui és present. «El 2017 va ser especialment vergonyós, escoltant ?la muerte no es el final? cantada per la legión, cabra inclosa. Postureig amenaçador abans de l'1 d'octubre».  

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.