Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma, entre les 10 finalistes per a convertir-se en la primera capital europea de turisme intel·ligent

23575

La ciutat de Palma es troba entre les deu finalistes per a convertir-se en la primera capital europea de turisme intel·ligent. Respecte a la ciutat, el jurat ha destacat la superació com a destinació únicament de sol i platja i ha valorat aspectes com la seva modernitat, accessibilitat i sostenibilitat, així com una història i un llegat cultural, artístic i culinari que es veu reflectit en l'oferta turística.

En aquesta fase final, Palma competirà juntament amb altres dues ciutats espanyoles, València i Màlaga. La resta són Lió i Nantes (França), Brussel·les (Bèlgica), Hèlsinki (Finlàndia), Ljubljana (Eslovènia), Poznan (Polònia) i Tallin (Estònia). Les deu han estat triades entre un total de 38 candidatures de 19 països.

El proper 7 de novembre, amb motiu del dia europeu del turisme, es coneixeran les dues ciutats que ostentaran, per primera vegada, aquesta capitalitat. Amb aquesta iniciativa la UE vol reconèixer i posar en valor les fites aconseguides per aquestes ciutats com a destinacions en quatre categories: sostenibilitat, accessibilitat, digitalització i patrimoni cultural i creativitat. El títol permetrà a les ciutats vencedores beneficiar-se del suport en comunicació i marca, un vídeo promocional i altres accions de màrqueting.

L'Ajuntament de Palma va presentar a final de juny la candidatura per ser seleccionada per la Comissió Europea com a Capital Europea del Turisme Intel·ligent. La iniciativa sorgeix de la regiduria d'Hisenda i innovació, Smart Office (smartoffice.palma.cat) i la Fundació Turisme 365. En aquest sentit, la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, ha volgut destacar i agrair que «amb aquesta candidatura es posi en valor la feina feta, basada en la promoció del turisme cultural, gastronòmic i de congressos (MICE), i en el suport als esdeveniments en temporada baixa com a instrument de desestacionalització». Pel seu costat, el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, qui des de la seva àrea lidera la iniciativa, ha assenyalat que «aquest reconeixement ens anima a seguir apostant per la tecnologia enfocada a la ciutadania i la seva experiència dins l’entorn urbà, per aconseguir una ciutat millor tant per qui l’habita com per qui la visita».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.