Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 2.000 funcionaris del Consell recuperaran aquest mes la carrera professional

23551

Un total d'1.053 funcionaris del Consell i 1.026 de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) recuperaran a l'agost el complement de la carrera professional.

Segons ha detallat aquest dijous la institució insular, els empleats públics rebran amb caràcter retroactiu el complement salarial que havien deixat de percebre des del mes de maig.

D'aquesta manera, el Departament de Modernització i Funció Pública i l’IMAS abonaran aquest mes la carrera professional, a més d'incloure els imports corresponents en els mesos de maig a juliol.

La restitució d'aquest dret es va contemplar en l'Acord de Mesa General de Negociació Conjunta de personal funcionari i laboral del Consell de Mallorca i de l’IMAS en matèria de carrera professional, aprovat en el ple de 9 de març de 2017.

Suspensió cautelar

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) va suspendre cautelarment, a l'abril, l'aplicació de l'Acord entre la institució insular i els sindicats per abonar als funcionaris aquest complement salarial.

La decisió del TSJIB va estimar la sol·licitud de suspensió inclosa en el recurs que la Delegació defl Govern havia interposat després que el Jutjat Contenciós Administratiu no imposés mesures cautelars al recurs que havien presentat contra l'Acord de carrera professional del Consell.

«Malgrat no compartir els arguments de la interlocutòria judicial, la institució va acatar la decisió judicial i es va veure obligada a suspendre el pagament del complement de carrera», han explicat.

No obstant això, la nova delegada del Govern espanyol a les Balears, Rosario Sánchez, va sol·licitar el 27 de juny, a través de l'Advocacia de l'Estat, la retirada dels recursos contenciosos administratius interposats per l'anterior delegada del Govern espanyol, Maria Salom, contra aquest complement a diferents administracions públiques, fet que ha permès recuperar-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.