Setmanari d'informació local - 138 anys

Ecologistes demanen al Consell la paralització de l’autopista de Llucmajor a Campos

«El projecte és calcat al del PP, ja que només s'ha rebaixat un metre, passant de 43 a 42 metres d'amplària»

23549

Un total de set entitats ecologistes de les Balears han sol·licitat al Consell la paralització de l'autopista Llucmajor-Campos, ja que han al·legat que una de les empreses adjudicatàries «està implicada en escàndols de corrupció relacionats amb suborns a canvi d'adjudicacions públiques milionàries».

Les entitats han recordat que el Govern va aprovar en 2017 la continuació de l'autopista de Llevant en nou quilòmetres, entre Campos i Llucmajor, projecte que es va adjudicar a la UTE Copisa-Afex.

En aquest sentit, les entitats GOB, Amics de la Terra, Terraferida, Vianants en Lluita, Via Verda Alaró, Salvem Portocolom i la Plataforma Antiautopistes han explicat que aquesta empresa és «molt coneguda a Catalunya per la seva relació amb els grans casos de corrupció dels últims anys».

Els ecologistes han dit que l'empresa té relacions amb el Cas Palau, el 'tres per cent' o la família Pujol. Així mateix, les associacions han detallat que aquesta companyia «surt en 36 sumaris penals, i en alguns d'ells els jutges relaten tot un 'modus operandi' corrupte», detallant «les formules de pagament i quanties dels suborns».

D'aquesta manera, han assegurat que l'empresa està «immersa en tota una trama de donacions de diners a fundacions satèl·lits de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a canvi de contractes milionaris, al Consorci d'Educació de Barcelona, al Port de Barcelona i a multitud de contractacions públiques».

A més, les organitzacions han dit que el projecte del Consell «incompleix els 'Acords pel Canvi', signats per MÉS, PSOE i Podem».. En aquest sentit, han al·legat que el projecte de l'autopista és «desmesurat, depredador de territori i caríssim, a més de suposar la continuació d'un model de mobilitat de gran impacte que ha fracassat».

També han dit que el projecte és «calcat al del PP, ja que només s'ha rebaixat un metre, passant de 43 a 42 metres d'amplària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.