Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell destina 1,1 milió d’euros a la compra de vehicles elèctics pels ajuntaments

23511

El Consell ha aprovat la convocatòria de subvencions 2018-2019 per a tots els ajuntaments i entitats locals menors de Mallorca -excepte Palma- per dur a terme actuacions d'estalvi i eficiència energètica, així com l'adquisició de vehicles 100 per cent elèctrics, dotada amb 1,1 milions d'euros.

Segons ha informat aquest dimecres institució insular, els consistoris de l’illa disposaran de fins a 20.754 euros per adquirir vehicles 100 per cent elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal, així com per impulsar qualsevol actuació d'estalvi energètic en les dependències municipals.

Amb aquesta iniciativa, es pretén «continuar lluitant i conscienciant als ajuntaments i la ciutadania de Mallorca de la seva implicació contra els efectes del canvi climàtic».

El conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, ha afirmat que «amb aquesta subvenció, la qual cosa es pretén és seguir amb la línia que ha iniciat el departament de promoure i donar suport als ajuntaments en la lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes».

Una de les actuacions que es duran a terme serà la millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions de l'enllumenat o il·luminació exterior.

L'objectiu d'aquesta actuació és «incentivar i promoure la realització d'actuacions» en l'enllumenat exterior, il·luminació de fonts, façanes d'edificis i monuments o fins i tot semàfors, per a la seva renovació amb «criteris de disminució de la contaminació atmosfèrica» que redueixin les emissions de diòxid de carboni. Les accions proposades hauran de reduir les emissions de CO2 en, almenys, un 30 per cent respecte a la situació actual.

També s'han proposat inversions de millora en els sistemes de proveïment d'aigua potable i bombament d'aigües residuals per a equips i instal·lacions que utilitzin tecnologia d'alta eficiència o la millor tecnologia disponible.

Les actuacions energètiques considerades dins d'aquesta mesura seran les que aconsegueixin una reducció anual mínima del 10 per cent de les emissions de gasos d'efecte hivernacle en el seu funcionament mitjançant inversions en substitució o millora de rendiment d'equips i instal·lacions en sistemes de proveïment públic d'aigua potable.

En aquest sentit, es realitzarà també una millora dels processos per obtenir «un ús racional i eficient» dels sistemes de proveïment d'energia i aigua potable, mitjançant la implantació de mesures de comptabilització, monitoratge, telecontrol i telegestió del consum d'energia o aigua en equips.

Així mateix, s'adquiriran vehicles 100 per cent elèctrics per a la prestació de serveis de competència municipal. A més, es podran combinar els diferents tipus de mesura, sempre que compleixin individualment els criteris per a cadascun d'elles.

El termini d'execució per acabar les actuacions serà fins al 30 de setembre de 2019. Així mateix, els ajuntaments tenen fins a dia 31 d'octubre de 2019 per a la justificació de les despeses al Consell. La presentació de les sol·licituds és de dos mesos des de la data de publicació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.