Setmanari d'informació local - 138 anys

Augmenten els nius de ‘virot’ i ‘noneta’ en els cinc illots del Parc de Cabrera

23507

Els nius ocupats pel 'virot' i el 'noneta' s'han incrementat en els cinc illots del Parc Nacional de Cabrera des del darrer recompte.

Segons ha detallat la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, el 'virot gros', una de les aus marines «més importants» de les Balears, té 322 nius ocupats, per sobre del màxim d'ocupació en censos anteriors (317). Quant a la 'noneta', «la més diminuta» de les aus marines balears, té un total de 102 nius ocupats que, fins ara, el màxim havia estat de 81 nius.

L'increment dels efectius de 'virot' «és modest i pot indicar simplement l'estabilitat de les poblacions», han assenyalat des de la Conselleria, una dada «positiva» per a una espècie catalogada com a vulnerable al Catàleg espanyol d'espècies amenaçades.

En relació a l'expansió del 20 per cent en els efectius coneguts com a ‘noneta', «és un resultat molt encoratjador», per la fragilitat de les colònies d'aquesta au, que són molt delicades i solament s'estableixen en illes deshabitades en les quals no viu cap mamífer.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha desenvolupat el projecte de protecció d'aus marines, finançat amb els fons de l'impost del turisme sostenible, dirigit pel Servei de Protecció d'Espècies i realitzat amb l'empresa TRAGSA.

Una de les accions del projecte ha estat el seguiment de diverses poblacions d'aus marines, entre d’altres, algunes colònies en els illots del Parc Nacional de Cabrera, que manté el seu paper essencial en la conservació de les aus marines del Mediterrani occidental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.