Setmanari d'informació local - 138 anys

Turisme aixeca 142 actes a locals de restauració i oci nocturn per operar il·legalment

23399

La Direcció general de Turisme ha aixecat un total de 142 actes en establiments d'oferta complementària de restauració de Mallorca, 44 d'elles per no estar inscrits a la Conselleria de Turisme i 98 per no complir amb altres requisits de la normativa actual.

Segons han informat aquest divendres, aquest és el resultat d'una campanya d'inspecció realitzada durant diverses nits de juny i juliol en locals d'Alcúdia, Cala Ratjada, s’Arenal, Cala Millor i Magaluf.

El cos d'inspecció de la Conselleria ha visitat 449 locals, entre els quals hi havia restaurants, bars, sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert i altres establiments de restauració que tenen activitat principalment en hores nocturnes.

Així, es va detectar que 44 establiments eren il·legals a l'efecte de normativa turística, ja que no constaven en el registre de Turisme, és a dir, no havien presentat la declaració responsable d'inici d'activitat (que es coneix com Driat). Aquesta és una infracció la sanció de la qual pot oscil·lar entre els 4.001 i els 40.000 euros.

La resta d'actes aixecades corresponen a locals que incomplien obligatorietats com disposar de fulles de reclamació, exhibir els distintius del tipus de categoria al com pertanyen o informar a l'administració de canvis en la propietat. La sanció per a les infraccions lleus podria ser de fins a 4.000 euros.

En aquesta campanya d'inspecció turística s'ha incidit especialment sobre les zones amb més establiments d'aquest tipus i afluència de visitants i s'emmarca en les accions de control que es fan cada any des de la Conselleria en diferents zones turístiques.

L'any passat es visitaren 229 establiments de Platja de Palma i Magaluf i s’aixecaren 41 actes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.