Setmanari d'informació local - 138 anys

«L'espanyol està amenaçat a les Balears»: els deliris de Bauzá en deu piulades

23297

«Liberal. Senador autonòmic treballant pels interessos de Balears. President Comissió d'Entitats Locals del Senat. President del Govern Balear 2011-2015», així es presenta José Ramón Bauzá, en castellà, això sí. En mallorquí, només les referències folklòriques.

Bauzá ha publicat dos articles a dos mitjans espanyols en els quals manté la tesi de que a les Balears la gent no sap el castellà.

Reproduïm els principals arguments que usa Bauzá en els articles i en el seu perfil de Twitter:
1 - «El germen nacionalista fa anys que incuba a Balears i està començant a mostrar símptomes tan evidents que són impossibles d'obviar».

2 - «A Eivissa no hi ha neurocirugians pediàtrics perquè no hi ha especialistes que sàpiguen parlar la llengua cooficial, requisit d'accés a l'administració».

3 - «Els nins no poden escolaritzar-se en el sistema públic en castellà».

4 - «El mallorquí, el menorquí i l'eivissenc estan sent 'matxacats' per imposar el català estàndard que obvia i oculta la nostra Història i la nostra cultura».
5 - «A les Illes Balears, en contra del que el nacionalisme s'obstina constantment a reiterar, l'espanyol es troba en una situació d'absolut desavantatge respecte al català».
6 - «El futur que ens espera a Balears, si no feim res per remeiar-ho, és acabar sent en uns anys la nova Catalunya»

7 - «No acabem amb el nostre país per omissió enfront dels que pretenen rompre'l per acció».

8 - «Fins quan tolerarem aquesta indecència totalitària? Urgeixen solucions per part del constitucionalisme. L'independentisme que assola Balears ja és un problema urgent per a Espanya».

9 - Duc molts anys dient que l'espanyol està amenaçat pel model educatiu dels nacionalistes a Balears i a Espanya. Aquesta setmana la segona autoritat de les illes ho ha demostrat a la perfecció».

10 - «Almenys avui hem sabut, per fi, quina és la utilitat de l'ecotaxa: espoliar als turistes perquè aprenguin català».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.