Setmanari d'informació local - 138 anys

L'imam de Ripoll es va reunir quatre vegades a la presó amb la Guardia Civil i el CNI

23255

Quan falten pocs dies pel primer aniversari dels atemptats jihadistes a Barcelona i Cambrils, es van coneguent nous detalls de la preparació dels atacs, a través de filtracions a diferents mitjans de comunicació.

El sumari dels atemptats de Barcelona i Cambrils estudia els vincles de l'imam de Ripoll amb la Guàrdia Civil i el Centre Nacional d'Intel·ligència. Segons un informe elaborat per Institucions Penitenciàries, l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, va rebre entre el 2012 i el 2014 quatre visites policials a la presó de Castelló, on complia condemna per tràfic de drogues.

En l'informe, fet a petició del jutge que investiga els atemptats, Fernando Andreu, s'inclouen els números d'identificació dels policies. Després dels atemptats, es va vincular l'imam de Ripoll, l'ideòleg dels atacs, amb el Centre Nacional d'Intel·ligència.

Fins i tot, el director del CNI va comparèixer al Congrés a porta tancada per donar explicacions.

Alhora, l'Audiència Nacional espanyola està coneguent detalls de com es varen preparar els atacs. L'objectiu era matar. Però ara s'està veient com pretenien fer una massacre encara molt més gran.

Cercle terrorista ampli i radicalitzat

El sumari del cas situa els implicats Driss Oukabir i Mohamed Hichamy a Cambrils dies abans de l'atemptat. Dos testimonis protegits, el cambrer i el client d'un bar proper al passeig marítim on es va cometre l'atac, identifiquen els implicats en dues trobades que varen tenir per separat amb altres persones no identificades.

Més indicis de la investigació contra Oukabir, que sempre ha negat tenir relació amb els fets, i a qui un altre testimoni va situar a la casa d'Alcanar.

És aquí on, entre tota la documentació trobada pels Mossos, es localitza més d'un centenar de targetes de prepagament de mòbil. Segons els Mossos, les cèl·lules terroristes les utilitzen habitualment per poder dotar-se d'identitats fictícies.

Aquests números de mòbil haurien servit per demanar petits crèdits ràpids a empreses especialitzades i poder finançar-se. D'entrada volien fer sevir furgonetes, però també varen cercar altres vehicles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.