Setmanari d'informació local - 138 anys

L’exposició 'Baleàrics' reuneix a València artistes contemporanis de les Balears i del País Valencià

23207

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports col·labora amb l’exposició 'Baleàrics' que s’inaugurarà el 9 d’agost a la Llotgeta de València. És una exposició col·lectiva d’artistes contemporanis de la Mediterrània a partir d’una selecta combinació de pintura, escultura i fotografia que ens dibuixa un mapa de gran connectivitat cultural.

L’exposició està organitzada per la Fundació Baleària amb la qual la Conselleria de Cultura, Participació i Esports té un conveni de col·laboració. La Fundació, en el seu interès per promoure la interrelació artística i cultural dels territoris on opera la naviliera mitjançant la creació de les llotges de la Cultura, i com a resultat de la col·laboració amb el govern algerià, ha fet realitat aquesta exposició itinerant on hi participen destacats artistes valencians i balears.

Els artistes de les Balears representen a cada una de les illes de l’arxipèlag i són els pintors Paca Florit, Carles Guasch, Enric Riera, Mariano Mayol, el fotògraf Tomeu Canyelles, els escultors Miquel Planes i Joan Costa, juntament amb Imma Mengual, Ramon Pérez Carrió i Joan Castejón.

Aquesta és la primera experiència per veure juntes les obres d’artistes de les Illes i del País Valencià amb la clara voluntat d’anar ampliant aquesta iniciativa. Un cop acabi aquesta exposició està previst la seva itinerància a diferents sales que gestiona Baleària: el Verger (Alacant) i El Polvorí (Eivissa), també al Museu d’Art Contemporani de Porreres (Mallorca). De la mateixa manera s’està gestionant a través de l’Institut Cervantes una sala d’exposicions a Argèlia. La propera itinerància també arribarà a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.