Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Perseids arriben a Palma

23199

Els estels fugaços Perseids es podran veure entre l’11 i el 13 d’agost. Per aquest motiu, l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma organitza i col·labora en dues activitats relacionades amb les també conegudes com a Llàgrimes de Sant Llorenç. Així, aquest dimarts i dimecres les projeccions del “Cinema a la Fresca” es dedicaran als Perseids, mentre que l’11 el Castell de Bellver serà l’escenari per a veure’ls en directe.

Les activitats que es faran són les següents:

  • 7 d’agost: projecció al Parc de la Mar del documental de nova creació “Univers/Terra”, un recull de novetats astronòmiques fet per l’Institut Mallorquí de Ciències de l’Espai (IMCE) gràcies al “Cinema a la fresca” i als diferents departaments municipals implicats. Com a complement cinematogràfic, es projectaran dues pel·lícules per retre homenatge a Georges Méliès, “Le Voyage dans la Lune” (1902) i “L'éclipse du soleil en pleine lune”. A les 21.30 hores. Activitat gratuïta.

  • 8 d’agost: projecció al Parc de la Mar de “2001: una odisea de l’espai (2001: A Space Odyssey)”, d’Stanley Kubrick, un homenatge en el seu 50è aniversari. Projecció en anglès, amb subtítols en castellà. A les 21.30 hores. Activitat gratuïta.

  • Nits dels Perseids al Castell de Bellver. Activitat d’observació i divulgació de l’IMCE. Permetrà fer una introducció al fenomen dels perseids amb projecció, planetari mòbil, una volta per les constel·lacions d’estiu, stargazing (explicació del cel amb làser) o observació dels estels fugaços, entre d’altres. Dissabte 11 d’agost a partir de les 20 hores. Preu de l’activitat: 9 euros / menors fins a 14 anys entrada gratuïta. Places limitades. Informació i inscripció a www.imce.es / reservas@imce.es / 971919166.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.