Setmanari d'informació local - 138 anys

Ha mort Octavio Aguilera, teòric de la Comunicació i director del 'Baleares'

23175

La matinada d'aquest dissabte 4 d'agost de 2018 ha mort Octavio Aguilera, Periodista, escriptor, professor i Doctor en Cències de la Informació.

Juan Octavio Aguilera Perelló havia nascut a Palma el 3 de març de 1937, en plena Guerra Civil. Diuen que va arribar a aquest món amb una ploma a la mà. El seu pare va ser un dels primers taxistes que circulaven per la ciutat amb taxímetre i ell coneixia Palma de punta a punta.

Als 17 anys, començà a escriure articles d'esports. Ho va fer a 'Mallorca Esportiva'. Després, passà a 'Diario de Mallorca' on combinava la feina amb els estudis de Mestre i la llicenciatura en Filosofia i Lletres.

Va exercir el periodisme des de tots els àmbits i seccions.

Va ser director d''Hoja del Lunes', 'Lunes' i 'Baleares'. I va col·laborar a 'Ya', 'Dígame' i 'Manacor'. També va ser l'editor i director de la revista 'Bajarí'.

Va ser el primer mallorquí amb el títol de doctor de Ciències de la Informació i impartí classes a la Facultat de la Universitat Complutense de Madrid fins a la seva jubilació anticipada, a la fi del 2002.

Ha escrit diversos llibres d'assaig, poesia i contes, i ha guanyat diversos premis literaris. Entre les seves publicacions destaquen: 'Estampas ciudadanas' (1969), 'La columna Quebrada' (1971), 'Eleuterio empieza con Ele' (1974), 'Entrevista i oídas'(1982), 'Rousseau, amigo mio' (1982), 'Asuntos y barruntos' (1986), 'Revistas mallorquinas durante el franquismo' (1988), 'Las ideologias en el periodismo' (1990), 'La literatura en el periodismo' (1992), 'Memoria en pie' (poemes, 1992), 'El proceso creativo' (1997) i 'Cuentos de varia linde' (1998).

Al 2011, Santiago Miró va publicar aquesta entrevista amb Octàvio Aguilera, feta uns anys abans i d'on hem extret la fotografia que publicam.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.