Setmanari d'informació local - 138 anys

L'ASM acusa el cap de la Policia espanyola de «desobeir» la Delegada del Govern

23173
Antonio Jarabo és el cap de la Policia espanyola. | dBalears/Arxiu

Des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) han acusat aquest dissabte el cap de la policia espanyola, Antonio Jarabo de la Peña, de «desobeir la nova delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, i forçar una desfilada de contra manifestants feixistes a tocar de la nostra concentració, convocada ahir divendres per la recepció del borbó Felipe VI, amb el risc d'incidents que això suposava».

L'entitat ha assegurat que «tot i que des de delegació de govern havien assegurat als mitjans de comunicació que s'havien pres mesures per evitar el contacte entre els dos grups de manifestants, la policia va fer circular els espanyolistes que arribaven i se n'anaven per un passadís a tocar de la nostra concentració, només separats per una barrera. Això va donar lloc a tot tipus d'amenaces, insults i provocacions constants dels feixistes, que si no van acabar en una batalla campal, fou per la sang freda de la nostra gent i per l'actuació del nostre servei d'ordre».

«Denunciam també que encara que havíem rebut la conformitat de delegació per situar-nos al carrer Palau Reial, confluència amb la placeta de la Seu, els agents a les ordres de Jarabo de la Peña van permetre els contra manifestants ocupar el tram del carrer davant la Seu. Així mateix a ells se'ls va permetre traspassar la barrera i acostar-se amb actitud provocativa a la concentració de l'ASM, mentre que a nosaltres se'ns va prohibir taxativament sortir del recinte sota pena de ser identificats i denunciats, tot i estar situats més enfora», ha assegurat l'ASM.

Finalment, l'Assemblea ha volgut fer arribar la seva «solidaritat als professionals d'IB3 que no van poder fer la seva feina pels atacs i coaccions dels espanyolistes, i la nostra gratitud a les persones que, en un acte de valentia, de civisme i de reivindicació democràtica, van venir a reclamar la llibertat dels presos i exiliats, el dret a decidir i la devolució de Marivent als mallorquins».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.