Setmanari d'informació local - 138 anys

El crit de 'Llibertat presos polítics!' fa emmudir els visques al rei espanyol

23163

S'han acabat els estius plàcids per al rei d'Espanya a Mallorca. Sembla que la crítica i la polèmica acompanyaran les estades de Felip VI a 'l'illa de la calma'.

Tot i ser estiu de ple i divendres vespre, unes 300 persones han acudit a la convocatòria en solidaritat amb els presos polítics, i en suport al Dret a Decidir i pel retorn de Marivent al poble de Mallorca. L'ASM ha desplegat dues pancartes amb els lemes 'llibertat ostatges polítics' i 'Marivent per al museu Saridakis'.

A la zona on hi va haver la creu en memòria dels 'caidos por España' s'hi han congregat un grup de nostàlgics franquistes, acompanyats per monàrquics i espanyolistes. En el moment més àlgid han sumat prop de dos centenars, i això que la policia espanyola hi enviava cap allà els clàssics 'curiosos' i alguns guiris despistats. El repertori de crits no era gaire variat: visques a Espanya i al rei i

Com és habitual en els desplegament que fa la policia espanyola a Palma, tot eren problemes per als solidaris amb els presos i tot facilitats per als espanyolistes. Com a botó de mostra: a una jove antifeixista no se li ha permès arrabassar un adhesiu amb un lema racista i, en canvi, els espanyolistes han penjat una gran bandera espanyola a les portes del portal major de la Seu.

Tanmateix, a l'hora de la veritat, quan un desplegament de vuit cotxes ha acompanyat l'arribada de Felip VI, ha retronat, més fort que mai, el crit de 'Llibertat presos polítics!'

Ben segur que el rei espanyol ha escoltat la veu de centenars de mallorquines i mallorquins que han fet emmudir la resta de la plaça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.