Setmanari d'informació local - 138 anys

Recuperen la història de les dones trencadores de marès de ses Cadenes

23141

Durant la Guerra Civil i la postguerra, molts homes hagueren de partir al camp de batalla o foren empresonats o hagueren de fugir. Les dones quedaren a casa seva i hagueren d’encarregar-se de les tasques que feien ells. Un exemple poc conegut i que ara s’ha recuperat és el de les trencadores de marès de ses Cadenes, que durant aquell període pujaren a la pedrera per traure cantons de forma manual. Ara, l’Àrea d’Igualtat, Joventut i Drets Cívics i el Districte Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, en col·laboració amb l’Associació de Veïnats es Trencadors i els Geganters de Son Sunyer, volen fer visible aquesta part de la història i retre homenatge a aquestes dones. Ho faran el 5 d’agost dins de les festes de la barriada.

L’homenatge es farà a les 19 hores al carrer dels Trencadors. S’explicarà la història i el paper de les dones trencadores i, a través de testimoniatges de persones que ho visqueren a casa seva, es recordarà la figura de les trencadores. Després es faran les tradicionals corregudes de marès.

L’objectiu de la iniciativa, que s’emmarca dins del Pla d’Igualtat, és reforçar la col·laboració i cooperació entre entitats ciutadanes i l’administració pública en matèria d’igualtat. Un altre dels objectius que persegueix l’homenatge és el de la recuperació de la memòria històrica i incrementar la representació de les dones a la via pública. Per aquest motiu, es col·locarà una placa a ses Cadenes recordant la figura de les trencadores de marès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.