Setmanari d'informació local - 138 anys

Poble Lliure denuncia la repressió contra els catalans i proposa «un boicot general i sostingut a les empreses de l’IBEX 35»

23139

L'organització independentista Poble Lliure, enquadrada dins la CUP, ha emès un llarg comunicat d'anàlisi de la situació política en el Principat de Catalunya. El comunicat analitza que «Aquestes darreres setmanes, la manca de voluntat dels partits independentistes i republicans per a acordar una mínima estratègia comuna ha produït greus incoherències polítiques tant en les actuacions del Parlament de Catalunya com del Govern de la Generalitat» i afegeix que «El Govern ha caigut a la trampa d’un suposat diàleg polític, que és evidentment impossible perquè el PSOE ja ha deixat ben clar que no reconeix el dret a l’autodeterminació del nostre poble».

Poble Lliure denuncia l’increment de la repressió, tant en forma d’agressions feixistes com a través de les actuacions judicials i considera que aquest augment «és propiciat o avalat pel silenci de la majoria de l’espanyolisme. Cal denunciar també que, a Catalunya, bona part de la judicatura d’inspiració franquista ha volgut incriminar precisament les víctimes que havien denunciat la violència policial del dia 1 d’octubre en comptes de protegir-ne els seus drets fonamentals».

«Les agressions feixistes» continua són «un element constituent de la mateixa repressió, encoratjades i blanquejades des dels partits i les estructures de poder del règim monàrquic, s’han agreujat, amb total impunitat, amb atacs a casals, amenaces i atacs a persones, amb vehicles, etc a tots els territoris de la nació catalana».

L'organització independentista afirma que «Cal convertir la majoria parlamentària i l’acció purament defensiva en una àmplia i sostinguda acció ofensiva que sigui capaç de portar el poder espanyol a percebre com a impossible la continuïtat de la seva dominació damunt la nostra gent, i comenci a considerar que els crims contra el poble català no seran per a sempre impunes, que podran ser jutjats i condemnats dins la República independent».

Des de Poble Lliure aposten per una estratègia de «confrontació democràtica» basada en: «Crear un espai de coordinació estratègica del moviment popular i seguir treballant per uns acords de mínims entre partits polítics republicans».

Poble Lliure també proposa «passar a l’ofensiva» i considera que «cal un boicot general i sostingut promogut per les institucions catalanes i la societat civil a les empreses de l’IBEX 35 (La Caixa, Banc Sabadell, Telefonica, Repsol, Inditex, etc)».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.