Setmanari d'informació local - 138 anys

L'onada creix: les principals entitats no aniran a la 'recepció' monàrquica

23129

Cada dia que passa són més els representants d'entitats de la societat civil que declinen la 'invitació' de la casa reial per participar a la 'recepció' que fan els reis d'Espanya al Palau de l'Almudaina de Palma.

Si aquest dimarts el president de l'OCB feia púbic un comunicat en el qual anunciava que no hi aniria, dimecres varen ser els representants de MÉS per Menorca i MÉS per Mallorca.

Aquest dijous s'ha sabut que l'actor i director Carles Molinet també ha declinat la invitació: «Avui he disculpat la meva assistència a la recepció real com a director del Teatre del Mar expressant el meu desacord amb el discurs del rei de 3 d'octubre passat, una presa de posició excloent i que no contribueix a la necessitat urgent de respecte a les llibertats i valors democràtics tan malmenats darrerament». També Xesca Mas, presidenta del Lobby de Dones ha anunciat que no hi anirà «per coherència» i el col·lectiu de defensa dels drets LGTBI tampoc hi anirà: «El compromís amb els Drets Humans i la justícia són qüestions fonamentals des dels fonaments estatutaris de Ben Amics Illes Balears per això declinam la invitació del cap de l'Estat».

Moltes altres entitats no hi aniran, però no ho faran públic.

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, tampoc acudirà a la 'recepció' monàrquica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.