Setmanari d'informació local - 138 anys

Les dones víctimes de violència masclista tendran descomptes del 50 % en el transport públic de Mallorca

23101

Les dones que hagin estat víctimes de violència masclista tendran descomptes del 50 per cent en l'adquisició dels bitllets senzills, així com en els bons T20 i T40, dels autobusos urbans i interurbans i trens de Mallorca.

Així ho han explicat aquest dimecres la consellera de Presidència, Pilar Costa, i el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, que han signat un compromís que recull la necessitat de fomentar la igualtat i la lluita contra la violència masclista en el transport públic.

A més, aquest pla recull la incorporació de sistemes de viodeovigilancia dins dels autobusos i un servei telefònic de 24 hores a l'Institut Balear de la Dona (IBDona) perquè les víctimes puguin telefonar en qualsevol moment. En aquest sentit, des del Govern també han impulsat, dins del pla de mesures contra les violències masclistes, la difusió de publicitat i vídeos informatius en diferents punts de la ciutat.

Bonificació del 50 %
La presidenta de l'Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach, ha assenyalat que, quan una dona demana aquesta targeta, l'IBDona confirma, en una base de dades, que efectivament és víctima de violència de gènere.

Segons ha confirmat, dues dones ja s'han beneficiat la targeta de bonificació en el mes de juliol.

Paral·lelament, després de l'aprovació de les partides pressupostàries per als ajuntaments, per a lluitar contra les violències de gènere, Costa ha assenyalat que cada ajuntament de les Illes treballarà en campanyes de forma independent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.