Setmanari Sóller

134
anys

La plaça del Banc de s’Oli ja és per als vianants

01-08-2018

La plaça del Banc de s‘Oli ja és una zona per vianants. Des d’aquest dimecres, no es permet la circulació ni l’estacionament a la zona per dignificar un espai emblemàtic de Palma, a més d’avançar en la protecció del patrimoni. La mesura s’ha pres en base al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

L’actuació dóna resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants.

A la plaça ja s’aplica el Pla d’Usos que regula els eixos cívics i les zones per a vianants, tal i com es va aprovar durant el ple de juliol. L’objectiu és cercar l’equilibri entre l’oci i el descans dels veïnats i que incrementar l’espai per a la ciutadania no impliqui augmentar el número d’establiments a la zona. Cal recordar que el nou pla allò que fa és limitar la ubicació dels establiments públics: només n’hi pot haver tres en un radi de 50 metres al voltant d’un establiment.

La mesura implica que no es permet aparcar ni circular a la plaça. No es podrà fer la circumval·lació per la glorieta i sí es podrà circular per un dels laterals, aquell que enllaça el carrer de Can Vatlori amb el carrer del Sant Esperit, a més d’accedir als guals. S’han instal·lat jardineres per impedir que els vehicles entrin a la plaça. L’actuació suposa la pèrdua de set aparcaments de cotxes i aproximadament d’unes 30 de motocicletes.

Per a minvar l’impacte, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap) ofereix 50 abonaments a l’aparcament de Comtat del Rosselló per als residents a l’Acire de Banc de s’Oli amb una reducció del 20 per cent sobre el preu habitual. D’aquesta manera, s’ofereixen 10 abonaments 24 hores, 10 abonaments nocturns i 30 abonaments per a motocicletes. L’alternativa és superior en número als estacionaments que es perden en superfície.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris