Setmanari d'informació local - 138 anys

La plaça del Banc de s’Oli ja és per als vianants

23099

La plaça del Banc de s‘Oli ja és una zona per vianants. Des d’aquest dimecres, no es permet la circulació ni l’estacionament a la zona per dignificar un espai emblemàtic de Palma, a més d’avançar en la protecció del patrimoni. La mesura s’ha pres en base al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

L’actuació dóna resposta a dues mesures del PMUS: la número 2, on es marca la necessitat d’incrementar els carrers per a vianants, i la número 36, on s’especifica que, a mesura que l’Ajuntament recuperi els aparcaments en concessió, pugui destinar-los als residents i recuperant espai per als vianants.

A la plaça ja s’aplica el Pla d’Usos que regula els eixos cívics i les zones per a vianants, tal i com es va aprovar durant el ple de juliol. L’objectiu és cercar l’equilibri entre l’oci i el descans dels veïnats i que incrementar l’espai per a la ciutadania no impliqui augmentar el número d’establiments a la zona. Cal recordar que el nou pla allò que fa és limitar la ubicació dels establiments públics: només n’hi pot haver tres en un radi de 50 metres al voltant d’un establiment.

La mesura implica que no es permet aparcar ni circular a la plaça. No es podrà fer la circumval·lació per la glorieta i sí es podrà circular per un dels laterals, aquell que enllaça el carrer de Can Vatlori amb el carrer del Sant Esperit, a més d’accedir als guals. S’han instal·lat jardineres per impedir que els vehicles entrin a la plaça. L’actuació suposa la pèrdua de set aparcaments de cotxes i aproximadament d’unes 30 de motocicletes.

Per a minvar l’impacte, la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (Smap) ofereix 50 abonaments a l’aparcament de Comtat del Rosselló per als residents a l’Acire de Banc de s’Oli amb una reducció del 20 per cent sobre el preu habitual. D’aquesta manera, s’ofereixen 10 abonaments 24 hores, 10 abonaments nocturns i 30 abonaments per a motocicletes. L’alternativa és superior en número als estacionaments que es perden en superfície.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.