Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort destina l'Impost de Turisme Sostenible a millorar l'enllumenat de la Platja de Palma

23015
Es col·locaran 170 columnes amb projectors i 136 bàculs, el que suposa una suma de 306 suports amb un total de 900 punts de llum. | Ajuntament de Palma

El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero i la coordinadora general de l'àrea, Virginia Abraham han presentat aquest dissabte els projecte millora de l'enllumenat de Platja de Palma que l'Ajuntament presentarà per ser finançat via el Pla Anual de l'Impuls del Turisme Sostenible.

Noguera ha destacat la importància d'aquest projecte, que «treballa la corresponsabilitat perquè el turista pugui fer un retorn de la seva estada. Tenim un compromís perquè la qualitat sigui un pilar bàsic», ha dit i ha recordat que ahir es va reunir amb la secretària d'estat de Turisme, Isabel Oliver, per demanar una inversió a Platja de Palma de 20 milions d'euros.

«Volem una inversió que millori ostensiblement el paisatge urbà, és un compromís al qual dedicam moltes hores. Aquesta inversió que presentam avui la volem tancar abans de final d'any», ha explicat. «Tenim un full de ruta per la millora del paisatge urbà, per la millora del destí i sobretot per la millora de la qualitat dels residents, ja que a Platja de Palma en viuen més de 20.000», ha afegit.

Romero, per la seva banda, ha explicat que la millora de la il·luminació és un tema que s'ha estat parlant amb veïns, restauradors i hotelers de Platja de Palma. «Volem canviar 900 punts de llum que estan disposats a 300 fanals, algunes a bàculs i la resta a formigó i dotar l'enllumenat d'una estètica singular», ha dit.

Respecte al projecte que s'ha presentat ha explicat que millorarà la seguretat i permetrà, mitjançant les pèrgoles que hi ha a primera línia, posar captadors solars per tal que l'energia s'empri a l'enllumenat i fomentar tant l'eficiència energètica i fomentar l'economia circular.

Segons ha explicat l'Ajuntament, es tracta d'un projecte que suposa una inversió de 2,5 milions d'euros que, una vegada licitat, s'executaria en un any i mig i que preveu instal·lar 900 punts de llum nous. En concret, es col·locaran 170 columnes amb projectors i 136 bàculs, el que suposa una suma de 306 suports amb un total de 900 punts de llum.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.