Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears seran el millor lloc des d’on seguir la 'Lluna de Sang', l’eclipsi més llarg del segle XXI

22985
Viquipèdia

Aquest divendres tendrà lloc la ‘Lluna de Sang’, l’eclipsi de lluna més llarg del segle XXI segons els experts. Les Balears seran la millor localització des d’on poder veure el fenòmen llunar, el qual començarà a les 21.30 hores i tendrà una durada d’unes 4 hores.

En aquesta ocasió, les persones que vulguin veure l’eclipsi no hauran d’emprar aparells de protecció oculars, ja que aquest tipus d’eclipsi no és perillós per a la vista, com ho són els eclipsis solars. A més, es podrà veure a simple vista, tot i que la utilització d’uns primàtics o telescopi millorarà la qualitat i permetrà fer-ne un millor seguiment. Finalment, es recomana allunyar-se de les zones urbanes amb gran contaminació lumínica, que els llums artificials estorpeixen la visibilitat, arribant a impedir la visió en zones molt afectades per aquesta contaminació.

Mart, que es veurà just a sota de la lluna, prendrà durant unes hores un color taronja, mentre que la lluna agafarà un color rogenc. També a prop de la lluna es podrà veure Júpiter, amb una brillantor considerable, mentre Saturn es podrà veure amb més dificultat per la seva dèbil llum blanca. L’esfera de la Lluna s’ocultarà durant una hora i quaranta minuts, mentre tot el procés de l’eclipsi podrà durar unes quatre hores. Només des de les Illes es podrà veure la lluna abans de l’eclipsi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.