Setmanari d'informació local - 138 anys

Els municipis de les Balears podran fer referèndums o consultes vinculants

22963

El Consell de Govern aprovarà aquest divendres l'avantprojecte de llei de consultes i processos participatius que inclourà els mecanismes necessaris perquè els municipis puguin realitzar referèndums o consultes vinculants sobre competències municipals.

En roda de premsa, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha explicat que aquesta llei suposa fer «un pas cap endavant per fer més forta i sòlida la democràcia participativa, més enllà de les votacions que es produeixen cada quatre anys».

Segons ha explicat, la llei ha incorporat les consideracions del Consell Consultiu, entitat que tal com ha remarcat la consellera, «no va qüestionar l'objectiu de la llei». Així, ha explicat que, a instàncies del Consell Consultiu, les consultes que es facin a nivell insular o autonòmic «no seran vinculants» ja que «la doctrina estableix que no ho poden ser en no poder consultar la totalitat de la població».

Per la seva banda, el director de l'IBJove, Joan Ferrà, ha explicat que s'ha baixat a 16 anys l'edat de participació. «Normalment, la joventut marca el camí dels canvis que vénen en el futur i cal anar apoderant cada vegada més la població».

Després de l'aprovació aquest divendres de l'avantprojecte, la normativa passarà a la tramitació de la Cambra per a ser finalment aprovada quan s'iniciï el nou curs parlamentari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.