Setmanari d'informació local - 138 anys

Investigaran la Fundació Francisco Franco per delicte d'odi

22829

La Fiscalia de Santiago ha admès a tràmit la denúncia d’Esquerda Unida contra la Fundació Francisco Franco per un presumpte delicte d'odi per la «negació dels crims de lesa humanitat» comesos durant la Guerra Civil i el règim franquista. D'aquesta manera, segons ha informat l'organització política, ja s’ha remès l'expedient del cas a Madrid.

La denúncia va ser presentada en el mes d'octubre en els jutjats de Santiago per la coordinadora estatal d'EU, Eva Solla, i el secretari d'Organització del partit, Rubén Pérez. EU va afegir que la fundació en honor del dictador seguia fent «accions d'exaltació» del règim franquista «fomentant, elaborant i distribuint material de la dictadura amb la finalitat de fer-ne apologia». Aquesta activitat, segons Esquerra Unida, podria ser constitutiva de delicte.

Declaracions d’Eva Solla
«Entenem que tant l'obertura de diligències per part de la Fiscalia i la recerca de la policia judicial, així com aquest trasllat d'expedient són ja notícies positives. Des d'EU esperem que es faci justícia, s'obri una recerca i es condemni la Fundació Franco per aquests fets», ha declarat la coordinadora d'EU, Eva Solla.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.