Setmanari d'informació local - 138 anys

Torra inaugurarà aquest dilluns l’exposició ‘Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans’

22823

El pròxim dilluns, 23 de juliol a les 11:30h, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, acompanyat del president de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènec Ros, i de l’Equip de Govern de l’IEC, inaugurarà l’exposició ‘Pompeu Fabra i l’Institut d’Estudis Catalans’, a la Casa de Convalescència, seu de l’Institut (Barcelona). A l’acte també assistiran la consellera de Cultura, Laura Borràs, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

Amb aquesta exposició, l’IEC posa a l’abast del públic una mostra dels materials i dels documents del seu arxiu com a contribució a l’Any Fabra, dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra per celebrar els cent cinquanta anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els cent anys de la publicació de la Gramàtica catalana. Entre els materials dels treballs lexicogràfics, l’Institut d’Estudis Catalans conserva 14.751 fitxes redactades a mà per Pompeu Fabra, destinades a l’elaboració del Diccionari general de la llengua catalana, publicat l’any 1932.

L’exposició mostra també diversos actes en què Pompeu Fabra va representar l’IEC quan n’era el president, els indrets des d’on elaborava els materials que havien de desembocar en les seves obres i els reconeixements i homenatges que va rebre mentre era a l’IEC. També exhibeix les publicacions de l’època en què va ser a l’Institut i els nou volums que constitueixen les seves Obres completes (2005-2013), publicades sota la direcció de Jordi Mir i Joan Solà amb la col·laboració de trenta especialistes i de la Universitat Pompeu Fabra, i gràcies a l’impuls de la Generalitat de Catalunya, les quals recullen tota la seva producció en un total de deu mil pàgines impreses.

L’exposició es podrà visitar lliurement a l’Institut d’Estudis Catalans del 24 al 27 de juliol i del 20 al 31 d’agost, de 10:00h a 14:00h; i a partir del 3 de setembre, de 10:00h a 19:00h. Juntament amb aquesta mostra també es podrà visitar l’exposició ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’, cedida per la Direcció General de Política Lingüística a l’IEC.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.