Setmanari d'informació local - 138 anys

Terraferida: «El PIAT repartirà 43.000 places turístiques més a una Mallorca sobresaturada»

22763

Terraferida ha considerat «decebedor» el contingut del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT) i ha demanat eliminar la borsa de 43.000 noves places turístiques per a deixar-les a zero.

Segons ha assegurat en un comunicat aquest dijous l'entitat, el Consell de Mallorca «disfressa de suspensió de llicències, contenció, equilibri territorial i decreixement, l'augment de més del 10 per cent de l'oferta turística de Mallorca».

Des de Terraferida han criticat que el PIAT converteixi «tot el territori en una única zona turística». En aquest sentit, han indicat que abans el turisme es concentrava en zones delimitades i ara «tota l'illa esdevé turística».

«Aquesta nova delimitació urbanística amenaça o condiciona totes les altres activitats econòmiques, terciaritza cada racó de l'illa, amenaça els usos residencials, el dret de la gent a l'habitatge i augmenta la pressió sobre tot el territori», han lamentat.

D'altra banda, Terraferida ha manifestat que s'anomena «suspensió de llicències al repartiment de 30.000 places» i ha criticat que a Mallorca hi hagi 12 municipis que ja tenen més places turístiques que habitants i que rebran encara més places via PIAT.

En definitiva, han comentat, el PIAT «s'aprova dins d'un context de febre turística i de repartiment de places digne d'una colossal bombolla immobiliària que convendria frenar abans que esclati».

Entre altres propostes, l'entitat també ha sol·licitat un 2x1 turístic de manera que per cada nova plaça turística es donin dos de baixa, que es multipliqui per deu el cos d'inspectors turístics per a eliminar l'oferta il·legal i que es faci inedificable el sòl rústic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.