Setmanari d'informació local - 138 anys

Arriba la sisena edició del PoésArt a Artà

22753

La sisena edició del PoésArt, el festival de poesia de l’Ajuntament d’Artà dirigit per M. Antònia Massanet, arriba al municipi del 19 al 21 de juliol. Enguany, els poetes recitaran en alemany, anglès i suec, a més de català i castellà. També serà la primera vegada que el festival comptarà amb una poeta valenciana, consolidant el vincle amb els territoris de parla catalana.

Els poetes participants en aquesta edició són els mallorquins Roser Amills, Sebastià Perelló, Pere Perelló i Nomdedéu i Laura Torres Bauzà, la catalana Maria Cabrera, la valenciana Teresa Pascual, la gallega Miriam Reyes, l’alemanya Cäcilia Cartellieri, el suís-cubà Rodolfo Häsler, l’hispano-suec David Guijosa i els poetes locals Miquel Mestre, Antònia Tur i Carme Sánchez.

Aquest any, com a novetats, el festival acollirà el dijous 19 el recital Vins i Versos, que l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana de les Illes Balears organitza juntament a la Fundació Mallorca Literària de forma itinerant. L’enòloga Bàrbara Mesquida maridarà tres vins del Llevant de Mallorca amb la poesia dels mallorquins Bernat Nadal, Miquel Rayó i la catalana Aina Torres.

El divendres 20 tendrà lloc la inauguració del festival, que comptarà amb l’assistència de la Consellera de Cultura, Patrimoni i Esports de les Illes Balears, Fanny Tur, així com de la Consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs. També hi intervindran Joan-Elies Adell, Director de la Institució de les Lletres Catalanes, i Bel Olid, presidenta de l’AELC, a més de Manolo Galán, batlle d’Artà.

La Batupoètica, la ruta de recitals a bars i restaurants amb l’acompanyament de la batucada TremolArtà, comptarà amb un homenatge a Josep Maria Llompart, de qui se celebra l’any Llompart i conduït per la comissària de mateix, Pilar Arnau, i s’acabarà amb un concert amb el cantautor Lluís Gili i el grup El Pèsol Feréstec a la terrassa del teatre d’Artà.

El dissabte se celebrarà el PoésArt de Matí, el recorregut de recitals per comerços amb l’acompanyament dels Xeremiers d’Artà, que acabarà amb un recital final i vermut a l’esplanada de Sant Salvador per celebrar la sentència que atorga al poble la titularitat de les murades. El PoésArt de Nit, l’espectacle de música i poesia que se celebra al teatre d’Artà, comptarà enguany amb la direcció de Miquel Mestre i la música de Joana Gomila i Aina Vallès, així com amb els poetes del PoésArt. Per segon any es regalarà el llibre del PoésArt a tots els assistents.

El festival acabarà amb l’activitat ‘Amb nocturnitat i traïdoria’, un micro obert animat per Som Vinils i presentat per Ivan Martín.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.