Setmanari d'informació local - 138 anys

Les festes de Sant Sebastià d’enguany sumaran el dia 21 de gener com a festiu

Miquel Ferrer Serra de Gayeta: guanyador del concurs convocat per designar un assessor musical per la Revetla de Sant Sebastià

22693

Aquest dimarts la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, i el gestor musical Miquel Ferrer Serra de Gayeta han explicat quines seran les línies mestres que guiaran la confecció del cartell musical de la Revetla de Sant Sebastià 2019.

Ferrer és gestor cultural i representa el projecte de gestió cultural Rata Cultura Expandida, que està integrat per un equip multidisciplinar format pel mateix Miquel Ferrer, Eduardo Pons (músic, coordinador i mediador amb músics i coordinador del procés participatiu); Margalida Mateu (periodista i gestora cultural, assessora en comunicació i processos participatius); Clara Ingold (actriu i música; assessora en arts escèniques); Raül de Tena (periodista; assessor en comunicació i noves tendències musicals), Marc Ventosa (programador i assessor musical) i Rafa Rigo (tècnic de so i assessor tècnic). Serra ha estat el guanyador del concurs convocat per designar un assessor musical per la Revetla de Sant Sebastià, una figura que ja s’implantà amb èxit a la passada edició de les festes.

D’aquesta manera, des d’ara i fins al proper mes de gener i febrer de 2019 la seva tasca consistirà a millorar la coherència musical a les places, difondre les convocatòries municipals perquè es presentin més ofertes de grups locals i estatals que despunten, evitar que es repeteixin artistes d’altres anys, tenir en compte les preferències musicals dels ciutadans de Palma, proposar activitats envers altres disciplines artístiques com teatre, dansa, circ i garantir la qualitat de la sonorització i la il·luminació dels esdeveniments.

Frade ha explicat la importància de l’assessoria musical. «Ens ajuda que la Revetla incorpori canvis innovadors que fan que la Revetla sigui més grossa, més amable, més enriquidora per tothom i millori les nostres festes patronals», ha dit i ha agraït la tasca que l’any passat féu Tomeu Canyelles. «El projecte farà que la festa sigui millor, a més enguany la festa seran quatre dies, ja que s’incorpora dia 21 com a festiu i això ens permetrà oferir molt més que una nit de música», ha afegit. «Volem que Sant Sebastià sigui un sentiment de festes patronals viscudes amb alegria i que siguin més que una nit de música».

Serra ha explicat que es continuarà amb la intenció de reforçar grups emergents i amb repertori propi però ha explicat que s'introduïren tota una de novetats a la Revetla de Sant Sebastià 2019:

  • Impulsar el procés participatiu i aconseguir una major implicació de la ciutadania en la Revetla. Com en les anteriors edicions es faran enquestes als ciutadans, que s’ampliaran amb taules informatives als diferents districtes de ciutat i amb reunions obertes amb entitats i professionals del sector. Es realitzarà una campanya de comunicació específica per impulsar-ho.
  • Una Revetla més inclusiva. La festa més popular de la ciutat no pot deixar de banda aquelles persones que tenen alguna discapacitat. Per aquest motiu es volen posar eines perquè les persones amb discapacitats gaudeixin de la Revetla. Així, es preveu que la programació inclogui propostes inclusives com ara concerts per a persones sordes on es treballa amb diferents vibracions, que emet la música; es pot fer un espectacle de llum que vagi amb els diferents ritmes, o interpretar en llengua de signes les lletres d’algunes cançons.
  • Unes festes més properes i que apropin la cultura a espais poc convencionals: es vol que les festes de Sant Sebastià arribin també als barris amb l’objectiu d’acostar-les a més persones i fer-la més propera i cultural. Així, enguany es planteja incloure altres disciplines a més de la música (dansa, circ, teatre, música, etc.) amb espectacles a espais no convencionals sota el títol ‘Zona Restringida’. Amb aquesta programació es complementarà el cartell, amb propostes més íntimes i experimentals. Així s’ocuparan espais no convencionals com per exemple: unes oficines municipals, un aparcament, una habitació d’un hotel o una escola municipal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.