Setmanari d'informació local - 138 anys

Maroto: «Des del Govern d'Espanya som sensibles a les peticions de les Balears»

22663

La ministra espanyola de Comerç, Indústria i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat aquest dilluns que des del Govern d'Espanya són «sensibles a les peticions del Govern» i ha insistit que volen «pintar inversions necessàries» per a les Balears en matèria de turisme dins dels propers Pressupostos Generals de l'Estat.

Després d'una trobada en el Consolat de Mar amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, Maroto ha recordat que actualment el Govern està «gestionant un pressupost heretat», però en els nous PGE volen veure «com atendre» les demandes de les Balears i altres territoris. En aquesta línia, ha avançat que «hi haurà un canvi d'orientació en la política econòmica de turisme» ja que, segons ha assegurat, s'han «trobat moltes inversions paralitzades i un grau d'execució baixíssim».

Maroto ha criticat que des de l'any 2011 «el pressupost de turisme s'ha retallat» significativament i ha defensat que «en un temps rècord» el Govern espanyol ha impulsat «convenis que estaven sense signar i inversions sense escometre». «El turisme també necessita inversions, no perquè les xifres són bones hem d'aturar», ha argumentat. «Qui no cregui que el turisme és un sector estratègic és que no viu a Espanya», ha afegit.

A les declaracions públiques després de la trobada amb Armengol, la ministra ha insistit en la necessitat d'apostar per la qualitat i de transformar el model turístic, al qual «li falta dimensió social per no només generar riquesa sinó redistribuir-la». En aquest punt, Reyes Maroto ha declarat que les Balears són «un referent tant per la negociació de convenis col·lectius com per l'aposta per la indústria i el canvi de model productiu».

Per la seva banda, Francina Armengol ha agraït a la ministra la seva estada a les Balears i ha subratllat que el Govern «ha treballat intensament per aconseguir allargar la temporada turística», així com per poder «redistribuir la riquesa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.