Setmanari d'informació local - 138 anys

Sílvia Tur reclama al Govern la necessitat d’ampliar l’FP a Formentera

22615

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha recordat aquest divendres que estan reivindicant davant el Govern que s'ampliï l'oferta de Formació professional a l‘Illa.

Tur ha detallat la proposició no de llei impulsada per implementar els nous cicles d‘FP i ha explicat que la proposta pren com a punt de partida el Pla Integral de Formació Professional de les Balears per 2018-2021, aprovat per l'Executiu amb una inversió de 428 milions.

Tur ha definit el Pla com un «instrument molt ambiciós i necessari» i que, per primera vegada, realitza un diagnòstic ampli de l'estat del mercat laboral i de les necessitats formatives emergents, destacant que a Formentera es lamenta la falta de mesures o accions concretes com les propostes en la resta de les Illes.

Així, la proposició no de llei presentada sol·licita a la Conselleria d'Educació la constitució d'una mesa de negociació amb la participació del Consell de Formentera, l'IES Marc Ferrer o agents socials, entre altres, acordant un mapa d'oferta d‘FP per a l‘illa abans que acabi l'any.

L'objectiu és que es pugui optar a un ventall major d'oferta presencial de cicles de formació professional a Formentera. També es demana una partida per construir les quatre noves aules compromeses en l'IES Marc Ferrer, incloses en el Pla d'Infraestructures Educatives del Govern.

Tur ha posat en relleu el fet que en 2010 hi havia 53 alumnes a l‘Illa cursant tres cicles formatius de diverses famílies professionals, mentre que el curs passat només han estat 24 les persones matriculades en cicles d‘FP, tots de la família professional d'hostaleria, única branca que s'ofereix ara a l‘Illa.

«Hi ha molts joves de Formentera estudiant cicles a altres illes i també fora de les Balears per la falta d'oferta d‘FP presencial en el seu lloc de residència. El mercat laboral està generant demanda de professionals en nous àmbits com els serveis sociosanitaris, el medi ambient, els esports i l'educació, entre altres, que requereixen d'un esforç públic i privat que permeti capacitar i contractar als joves de l‘illa en aquests segments de treball que per a Formentera tenen la consideració d'emergents», ha afegit Tur.

Finalment, la diputada ha valorat la «bona predisposició» per part del conseller d'Educació, Martí March, en relació a aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.