Setmanari d'informació local - 138 anys

El programa de restauració del patrimoni del Consell inclou els molins de la finca de Galatzó

22541

El Programa de Restauració del Patrimoni Històric Industrial de l’illa de Mallorca ha inclòs, entre els projectes a executar, la restauració dels molins d'aigua fariners de la finca pública de Galatzó, la qual cosa contribuirà a la conservació i posada en valor d'aquestes construccions.

Mitjançant aquest programa, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca es fa càrrec de redactar el projecte de restauració i aporta la mà d'obra per executar-lo, mentre que l'Ajuntament de Calvià es farà càrrec dels materials, transports i altres despeses associades, segons ha informat el Consistori en un comunicat.

A la finca, es té a més prevista la restauració i posada en funcionament de la canaleta i l'aljub, que permetrà aportar l'aigua als molins objectes de restauració, així com la xarxa de sèquies que reguen els bancals de cítrics, aconseguint d'aquesta manera restaurar i posar en ús tot el sistema hidràulic de la finca. En aquest cas, la restauració es finançarà amb fons de l'impost de turisme sostenible, inclòs en les propostes presentades pel Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.