Setmanari d'informació local - 138 anys

Sonia Vivas: «Som policia i tenc por de la policia»

22391

La setmana passada va arribar la sentència a dos policies locals per vexacions homòfobes cap a una companya seva de feina, Sonia Vivas. Aquest dijous l’equip de La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània, ha pogut parlar amb ella. Aquí un tast de la conversa:

Sensacions després de la sentència

«Estic molt cansada i amb ganes de descansar d’aquest procés tan llarg i dur. No ha estat fàcil, ja que s’ha de tenir en compte que la meva denúncia s’emmarca dins d’un cas de corrupció. És una peça separada d’unes diligències matrius, on Fiscalia i el jutge diuen que hi havia un grup criminal dins la Policia Local. S’ha d’esperar que surtin la resta de judicis i que quedi substanciat en sentències. Vaig denunciar una sèrie de fets que pensava que podien ser importants. He sofert una denúncia falsa d’un policia que va utilitzar el sistema judicial per tapar-me la boca. Posa en evidència tot un problema estructural».

La decisió de denunciar

«Va ser un cúmul de situacions. Encara tenc por de trobar-me amb quatre companys que tenguin a veure amb això i que diguin que he dit alguna cosa que no és certa. Jo tenc por de la policia i jo som policia».

Sobre la sentència

«Em qued amb el fet que ‘ambdós acusats, moguts per l’odi i la condició homosexual meva Sonia Vivas, realitzaren els fets següents (...)’; donant-me la raó en tot el que havia dit jo des del principi. El tracte degradant queda totalment acreditat. Recurrirem perquè consideram les penes baixes i en sol·licitaré un augment».

Entren en joc més policies

«Entenc i sé que hi havia més gent que escoltava com m’insultaven i em faltaven el respecte. El més greu és que eren policies i ningú no va fer res més que riure. Des d’aquí els vull dir a tots aqueslls companys que han tengut aquestes actituds que són una vergonya per a la institució de manera completa».

Aportacions de la denúncia

«Es posen damunt de la taula moltes qüestions. Els insults no són bromes. La reparació per a mi ha estat el suport de la gent i la sentència».

Amenaces directes

«Tres dies abans del judici vaig rebre unes amenaces d’un dels policies imputats. L’endemà em fiquen dins la bústia terra dins d’una bossa... El paper de la Policia és fer feina per la ciutadania, ni per la pàtria ni per un mateix. Això de ‘Todo por la Patria’ ens ho han imposat a nosaltres. La cosa va de ciutadania. La Policia ha d’estar oberta a la mirada de la ciutadania i està absolutament tancada, un espai no democràtic. A Espanya no s’ha netejat la Policia, s’ha seguit una inèrcia».

El futur de Sonia Vivas

«Demanaré una excedència i em dedicaré a altres coses. De cap manera tornaré a posar-me l’uniforme, almenys per ara».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.