Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova dos projectes d'Emaya que suposaran reduir un 70% el vessament d'aigües a la mar

22347

La Junta de Govern de Cort ha aprovat aquest dimecres dos projectes d'Emaya que permetran reduir en un 70 per cent els abocaments d'aigües a la mar que es produeixen els dies de pluja. Segons ha informat l'Ajuntament, es tracta de dues noves actuacions que milloraran la xarxa de sanejament d'aigües i que es finançaran a través del cànon de sanejament de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Així mateix, suposaran una inversió d'uns 26 milions d'euros i la previsió és que les obres puguin començar a la fi d'any. La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal i presidenta d'Emaya, Neus Truyol, ha destacat la importància d'aquesta actuació que «reduirà el vessament de 12 tones de contaminants cada vegada que plou i, per tant, millorarà la qualitat de l'aigua de la badia de Palma».

El primer projecte aprovat, que compta amb un pressupost de més de 18 milions d'euros, és el del col·lector interceptor general de gravetat des de les Avingudes fins a la depuradora del Coll d'en Rabassa, que permetrà aturar i canalitzar millor les aigües mixtes cap a la depuradora per evitar el seu desbordament a la mar, segons ha explicat Cort.

A més, compta amb una longitud de 3,2 quilòmetres, la canonada tendrà dos metres de profunditat i estarà situada a una profunditat de vuit metres. Les obres es realitzaran a través d'un sistema de tastos i túnels que minimitzaran el seu impacte al carrer.

El segon projecte és una nova estació de bombament i dipòsit de laminació que retindrà les primeres aigües de pluja per evitar que arribin al mar i arrosseguin contaminació. Té un pressupost de 7,1 milions d'euros, una capacitat de 25.000 metres cúbics, i disposarà de quatre bombes i tindrà una capacitat de bombament de 12.250 metres cúbics cada hora.

Truyol ha explicat que les actuacions «són complementàries» del projecte de renovació de la depuradora del Coll d'en Rabassa, que ha de dur a terme el Ministeri espanyol de Medi ambient i que suposarà la remodelació de tota la infraestructura i l'ampliació de la capacitat de tractament. Té un pressupost aproximat 80 milions d'euros.

Intervenció en les famílies de Cala Major i el Terreno
D'altra banda, Cort també ha aprovat un projecte d'inversió per desenvolupar dues iniciatives a Cala Major i El Terreno emmarcades dins del Pla Litoral de Ponent Edusi, que compta amb el finançament dels fons europeus Feder.

Així mateix, l'actuació permetrà contractar a dos tècnics per reforçar el treball que es duu a terme des de l'Àrea de Benestar i Drets Socials i es destinarà, sobretot, a la infància i família i a la gent gran. El pressupost de l'actuació, que tendrà una durada de cinc anys, és de 700.000 euros.

Segons han explicat, es realitzarà en el Centre Municipal Ponent i es contractaran dos tècnics, un educador social i un treballador social. D'aquesta manera, es reforçarà el centre amb tallers de promoció específics, tant en l'àmbit de famílies vulnerables o amb alt risc com a escala de gent gran.

La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borrás ha explicat que el projecte permetrà actuar «amb famílies vulnerables i en risc d'exclusió i també amb persones majors». Finalment, Borrás ha destacat que es permet «una intervenció social en dos barris on s'ha detectat una falta d'equipaments socials». En aquesta línia, ha dit que en Cala Major la situació és «especialment greu amb una important falta d'habitatges».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.