Setmanari d'informació local - 138 anys

Treballadors de l'aeroport alerten que l'actual situació pot posar en risc el passatger

22297

El comitè d'empresa d'Aena a l'aeroport de Son Sant Joan es reunirà amb la direcció de l'aeròdrom mallorquí en els pròxims dies amb l'objectiu de reclamar un increment de la plantilla. A més, segons han assegurat, davant l'augment de treball, veuen la convocatòria de vaga a l'estiu com l'única solució.

Així, han censurat que part de la plantilla d'Aena estigui formada per treballadors permanents amb més de deu anys d'experiència però sense contracte fix. A més, a aquesta situació afegeixen l'espectacular augment de treball en aquest aeroport i que està previst augmentar fins als 80 moviments per hora.

Així, censuren que l'aeroport de Palma no tengui una plantilla adequada com per fer front a l'elevat nombre de moviments que té aquest aeroport cada estiu malgrat ser un dels aeroports més rendibles.

«Aquesta situació podria desembocar en retards injustificats de vols i fins i tot posar en perill la seguretat del passatger», indica el comitè d'empresa que assegura que els treballadors més afectats són de l'àrea d'operacions TPO i TPH24, tècnics del Centre de Gestió Aeroportuària, que s'encarreguen, entre altres coses, de portar el servei d'alerta i de totes emergències aèries, o els TOAM, els responsables de comprovar l'estat de la pista i de la retirada d'objectes perillosos, així com fan d'intermediaris entre la torre de control i els pilots.

A més, afegeixen que a aquesta escassetat de personal cal sumar-li el descontentament dels empleats, dels quals asseguren que treballen amb contractes precaris. En aquest sentit, apunten que l'any 2000 hi havia una plantilla de 36 Tpos fixos i en temporada obstaculitzen altres 30 treballadors fixos discontinus, aconseguint els 66 en total. No obstant això, actualment treballen 44 Tpos i no s'augmenta la plantilla encara que que augmenta el tràfic.

Per tot això, han destacat que s'estan plantejant una vaga per a aquest estiu i han advertit que s'espera un estiu calent a l'aeroport de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.