Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferrà: «L’Estat ha d’adreçar-se a la ciutadania de les Balears i donar informació del REB»

22287

El portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa l’anunci del Govern espanyol d’aprovar el 75 % del descompte de resident abans que acabi l’any: «Creim que és possible aplicar-lo al mes de juliol amb un Reial Decret Llei». Ferrà ha assegurat que les solucions donades per l’Executiu de Pedro Sánchez «no ens convencen, ja que és una necessitat i una reivindicació de fa molts anys».

Josep Ferrà ha assegurat que la fórmula del Reial Decret Llei estableix com a límits la justificació extraordinària i la urgent necessitat, dos criteris que es compensen perquè, bàsicament, si no es du endavant el 75 % de descompte, quedaria una partida pressupostària «pràcticament buida». A més d’estar justificada, aquesta fórmula «es pot estudiar i és necessària i seria provisional, ja que és una mesura que hauria d’estar contemplada dins el REB».

Sobre el règim especial, el també diputat ecosobiranista ha denunciat la manca d’informació de l’evolució per part del Govern espanyol, que «s’ha d’adreçar a la ciutadania de les Balears i donar informació del REB». L’anunci que podria no ser possible per a aquesta legislatura, ha afegit, «ens fa tenir una falta de confiança». «Les polítiques dels Acords pel Canvi tenen un sostre: la normativa estatal i el sistema de fiançament, i es pot arribar al punt que aquestes polítiques estiguin en perill per manca de finançament”», ha assegurat Ferrà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.