Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Denuncien que un vaixell ha fondejat damunt la posidònia de Portocolom

22253
Denuncien que un altre vaixell ha fondejat damunt la posidònia de Portocolom. | Salvem Portocolom

La plataforma Salvem Portocolom ha denunciat aquest dissabte que un altre vaixell de 26 metres d'eslora ha fondejat amb la cadena i l'ancora damunt les praderies de posidònia de la localitat.

L'entitat ha explicat que, entre dijous i divendres, un veler de 26 metre d'eslora Totem, de bandera holandesa va fondejar a damunt la praderia a les 15.39 del dijous 28 de juny, hora local.«El Totem va seguir allà mateix tot el matí i part de l'horabaixa fins que cap a les 16.30 partia del port. Entretant, membres de la nostra plataforma varen poder fotografiar i filmar l'àncora i la cadena del vaixell a damunt de l'alga. També, donada la inoperativitat institucional, cap a les 14 hores, vàrem telefonar el 112 per assegurar-nos que s'havia rebut l'avís», han explicat.

Segons la plataforma, «resulta indignant que, tenint la Conselleria un servei de vigilància tan a prop, de nou hagin de ser persones voluntàries les que hagin de fer els avisos, actuar i difondre aquestes situacions. D'igual manera, és penós que una altra vegada hàgem de ser nosaltres, amb els pocs mitjans dels quals disposam, els i les que hem d'obtenir les proves i posar la denúncia».

Des de Salvem Portocolom exigeixen que «s'assumeixin responsabilitats i que es posin més mitjans perquè això no torni a passar. No pot ser que aquesta es converteixi en la cançó de l'estiu». Finalment, la plataforma ha volgut recordar que l'esperat decret de protecció de la posidònia encara no ha estat aprovat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.