Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal considera «satisfactòria» la protecció del Corredor Migratori de Cetacis

22233

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha celebrat aquest divendres l'aprovació, per part del Consell de Ministres, d'un Reial decret pel qual es declara àrea marina protegida (AMP) el Corredor de Migració de Cetacis del Mediterrani, entre Alacant, Girona i les Balears, i ha titllat la mesura de «satisfactòria».

«Per a nosaltres és una satisfacció que després de tres anys de treball hàgim aconseguit aquesta figura de protecció. Hem establert aliances amb les comunitats que comparteixen la mar i la defensa dels nostres interessos enfront dels perills de les prospeccions», ha apuntat Vidal.

D'aquesta manera, ha explicat que gràcies a aquesta mesura ja no es podran realitzar més prospeccions ni activitats extractives d'hidrocarburs i ha especificat que l'àrea protegida inclou un total de 46.385 quilòmetres quadrats de superfície, així com 85 quilòmetres quadrats d'amplària mitjana que se situa entre les costes dels Països Catalans.

Per la seva banda, el coordinador de l'Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, ha insistit que «amb la protecció que s'atorga a aquest Corredor ja no es podran dur a terme prospeccions ni activitats d'exploració, sondejos acústics o altres tecnologies nocives per a la fauna».

Amb la designació, a proposta del Ministeri espanyol de Transició Ecològica, Espanya supera les conegudes com a 'Metes de Aichi' de la convenció de Biodiversitat de l'ONU que consisteix en tenir protegides el 2020 almenys el 10 per cent de les seves aigües. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.