Setmanari d'informació local - 138 anys

L’exhumació de la fossa comuna d’Alaró començarà el dilluns 2 de juliol

22173

La Comissió de Persones Desaparegudes i Fosses ha aprovat aquest dimecres la proposta de calendarització de la primera fase del Pla d'obertura de fosses i estudis de viabilitat per a aquest estiu. Així, l'exhumació de fosses de la Guerra Civil començarà el 2 de juliol en el cementiri d'Alaró. La proposta que ha aprovat la Comissió és la de la Societat de Ciències Aranzadi, única associació que s'ha presentat al concurs públic obert per part de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports per exhumar les fosses de la Guerra Civil.

La primera fossa que s'exhumarà serà la situada en el cementiri d'Alaró i la data prevista d'inici de l'exhumació és el proper dia 2 de juliol. S'ha aprovat, a més, que la següent fossa a exhumar sigui la del cementiri de Santa Maria del Camí. Segons han informat, no s'ha fixat cap data concreta per a l'exhumació de Santa Maria perquè no es pot preveure quant duraran els treballs arqueològics a Alaró. Encara així, es valora la possibilitat d’exhumar-la aquest juliol. D'altra banda, s'ha aprovat que durant juliol es realitzi la recerca i localització en el cementiri de Sencelles de la possible ubicació de la fossa amb la participació d'arqueòlegs i els historiadors que han estudiat aquesta fossa.

Més treballs d’exhumació

Així mateix, es durà a terme el treball de camp en el Pou de s'Àguila (Llucmajor) per projectar les tasques per a l'exhumació d'aquesta fossa a la tardor. També al juliol, es faran tasques de recerca i localització en el cementiri de ses Figueretes (Eivissa) per visualitzar sobre el terreny els diferents llocs on procedir en l'excavació a partir de tardor. Durant els mesos d'agost i setembre, la Societat de Ciències Aranzadi elaborarà els pertinents informes d'excavació per a les fosses que es treballaran a partir d'octubre: Calvià, Sencelles, Marratxí, Llucmajor, Deià, Porreres, Montuïri i ses Figueretes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.