Setmanari d'informació local - 138 anys

El Senat demana crear un tercer jutjat de Violència sobre la Dona a Palma

22133

La Comissió de Justícia del Senat espanyol ha aprovat aquesta dimarts una moció presentada pel PSOE amb la qual insta al Govern espanyol a la creació d'un tercer Jutjat de Violència sobre la Dona a Palma. La moció, que ha estat defensada pel senador Francesc Antich, també exigeix dotar adequadament la plantilla del Jutjat nombre 1.

La proposta ha estat aprovada per 25 vots a favor i una abstenció, per la qual cosa Antich ha mostrat la seva «satisfacció» davant «l'ampli consens aconseguit».

Aquesta petició, ha recordat, també va ser plantejada per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) per poder realitzar el seu treball adequadament i perquè els assumptes que cal atendre «així ho aconsellen». A més, també ho va demanar per unanimitat la Comissió d'Assumptes Socials i Drets Humans del Parlament.

El senador del PSOE ha subratllat que segons dades de l'Observatori contra la Violència de Gènere del Poder Judicial, el 2017 les Illes es situaren com la comunitat amb més víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones, registrant una taxa de 95,65 per cent enfront del 66,65 per cent de la mitjana a l'Estat espanyol, superant a més les xifres de l'any anterior que van anar d'un 93,3 per cent. 

El senador del PSOE també ha posat l'accent en la deficient situació dels jutjats ja existents i ha recalcat que la falta de personal i de mitjans està produint situacions «realment preocupants» com l'ocorreguda recentment en el Jutjat nombre 1 de Palma, quan la Sala de Govern del TSJIB va suspendre temporalment de repartiment a un dels Jutjats per la saturació.

El senador ha alertat que existeix una situació similar en el Jutjat d'Eivissa, «amb una preocupant inestabilitat de la plantilla i falta de mitjans i del material necessari per desenvolupar la seva funció». Per això, ha reclamat incentivin i fidelitzin les plantilles, amb la finalitat de garantir la seva estabilitat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.