Setmanari d'informació local - 138 anys

Bonet proposa reduir el preu del lloguer turístic al Consorci d'Allotjaments Turístics

22129

El Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT) es tornarà a reunir el pròxim 3 de juliol, ja que a la reunió d'aquest dimarts no s'ha arribat a un acord en relació als nous preus de les places turístiques a Mallorca, després que el conseller de Turisme del Consell, Cosme Bonet, hagi presentat una nova proposta d'última hora.

Bonet ha explicat que han realitzat una proposta «al darrer moment» que varia en alguna cosa la proposta del Govern i introdueix una sèrie d'elements que no s'havien tengut en compte. Així, ha remarcat que s'han donat una setmana per solucionar «uns dubtes jurídics» de la seva proposta que pretén que s'estableixi una diferenciació en els preus.

La proposta que ha plantejat el conseller insular consisteix en què els habitatges turístics unifamiliars siguin més econòmics que el de les places hoteleres. Cal recordar que la proposta inicial és que ambdues costin 4.000 eurosSegons ha dit, volen que sigui «més assequible» i que també hi hagi un preu reduït per determinades places hoteleres per així fomentar els hotels d'interior i els agroturismes.

«Necessitam reflexionar conjuntament sobre si el preu per a unifamiliars i hotels ha de ser el mateix», ha dit Bonet per després explicar que, probablement, hagin faltat «hores o dies per parlar» i que les diferències no són grans pel que considera que s'acabarà arribat a un acord entre ambdues institucions.

La reunió ha estat presidida per la vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, i pel director general de Turisme, Antoni Sansó, i ha comptat amb la participació de representants de CCOO, Habtur i la FEHMRespecte a la proposta realitzada pel Consell que habitatges turístics unifamiliars i places hoteleres tenguin un preu diferent, Sansó ha dit que «en principi» els costa defensar que «una plaça turística oficial tengui un preu diferent».

Així mateix, la gerent de l'associació de lloguer turístic a les Balears, Habtur, Maria Gibert, ha dit que aquest dimecres presentaran una proposta «a la baixa» perquè «no té cap sentit» equiparar un preu d'habitatge amb un de plaça hotelera.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.