Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovat el projecte de Llei de Residus que pretén frenar l'ús indiscriminat de plàstics

22017

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el primer projecte de Llei de Residus de les Balears, que ha estat remés al Parlament per a la seva tramitació, amb la qual es pretén posar fre a l'ús indiscriminat de plàstics.

Així ho ha explicat el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, qui ha assegurat que es fixen objectius «ambiciosos» amb mesures «valentes», com que els productes de plàstics d'un sol ús siguin compostables, perquè en 2020 s'hagin reduït un 10 per cent dels residus generats respecte al 2010.

Sense entrar en més detall, Vidal ha explicat que la normativa també preveu un règim sancionador, amb multes que van des dels 300 euros als dos milions d'euros, en el cas de les infraccions més greus.

Per a aconseguir la reducció de residus, el conseller ha assegurat que caldrà substituir amb alternatives més sostenibles molts dels productes de plàstic d'un sol ús, com les vaixelles de plàstic, les palletes per a begudes i els bastonets de les orelles.

A aquests productes s'han afegit les safates destinades a empaquetar productes alimentaris, que hauran de ser compostables a partir del 2020, o les anelles de plàstic que subjecten paquets de llaunes o ampolles de begudes, que hauran de ser de material biodegradable a partir del mateix any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.