Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB titlla de «poc creïble i oportunista» el Pla de Transport del Govern

22005

El grup ecologista GOB ha titllat aquest dijous el Pla de Transport del Govern de «poc creïble i oportunista», per la qual cosa ha parlat de «legislatura perduda en matèria de mobilitat».

Així el GOB ha criticat que el Govern hagi presentat un Pla de mobilitat «com si fos una revolució després d'una legislatura en blanc excepte noves línies de bus». «No feien falta tres anys i mig de legislatura per extreure un diagnòstic i ara una sèrie de mesures a vuit anys vista i sense pressupost», ha denunciat l'entitat, que creu que l'Executiu «no fa més que prometre» i que hi ha mesures «més que lògiques» que es podrien haver dut a terme.

El GOB ha lamentat que «l'únic pressupost que hi ha sempre disponible és per a noves carreteres». Al seu judici, la legislatura «era una oportunitat per fer una planificació integral de mobilitat a l'illa», aturant les carreteres previstes en el pla del 98, desplegant la xarxa ferroviària «com s'han compromès eternament» i integrant la mobilitat de la regió metropolitana de Palma a nous esquemes «que no haurien de passar precisament per construir segons cinturons ni altres vies de major capacitat».

«No és presentable que a hores d'ara i a menys d'un any de les eleccions, pretenguin que ens creiem les idees», ha declarat el GOB, que ha avisat al Govern que ja era «el moment de passar a l'acció i a l'execució».

Demanen aturar el projecte d'autopista de Llucmajor a Campos
D'altra banda, el GOB ha demanat al Consell i al Govern que aprofitin el recurs interposat contra l'autopista Llucmajor-Campos per detenir i retirar definitivament el projecte.

Pel GOB, aquesta acció implicaria «un canvi en la manera de concebre les solucions a la densificació del tràfic» i «aniria en sintonia amb les declaracions públiques de la presidenta i amb les intencions d'abordar una llei de transició energètica i canvi climàtic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.