Setmanari d'informació local - 138 anys

El pròxim dilluns es començarà a regular l'accés al Cap de Barbaria a Formentera

22003
Fotografia: Diario de Ibiza.

Dilluns que ve es posarà en marxa la regulació de l'accés de vehicles a motor al far d'el Cap de Barbaria, segons ha informat el Consell de Formentera aquest dijous. El conseller insular de Mobilitat, Rafael González, ha assegurat que després de «l'experiència positiva» de l'estiu passat, es torna a regular l'accés amb l'objectiu d'evitar aglomeracions i preservar aquest paratge natural.

Aquest estiu, el termini de regulació s'amplia en 20 dies respecte al passat any, per la qual cosa a Formentera s'estendrà fins al 30 de setembre.

La regulació consisteix en la instal·lació d'una barrera en el quilòmetre 6,5 de la carretera d'el Cap de Barbaria. En un terreny adjacent s'habilitarà un aparcament amb capacitat per 60 cotxes i 100 motocicletes perquè els visitants puguin deixar allà els seus vehicles i anar fins al far caminant o amb bicicleta. En horari de màxima afluència, un vigilant informarà sobre la mesura i permetrà l'accés a persones amb mobilitat reduïda.

Més de 500 visitants al dia
Segons dades de l'àrea de Mobilitat, el 2017 més de 500 persones visitaren aquest lloc diàriament. De manera simultània, es s'arribaren a comptabilitzar 280 visitants, amb punts de fins a 400 persones passejant alhora per aquest paratge.

El Consell ha dit que l'objectiu de la mesura és que la visita al far o a la torre de vigilància del Garroveret es percebi com una «excursió ineludible que compleixi els objectius de preservació del territori i la tranquil·litat».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.