Setmanari d'informació local - 138 anys

«Allò que em va motivar a estudiar Llengua i Literatura Catalanes va ser la seva diversitat»

Etnopoètica, Història de l'Art, Filosofia, entre altres disciplines que s'estudien al Grau

21997

Aquest passat dimarts, visitaren al programa la Vila del Pingüí, la professora del departament de Llengua i Literatura Catalanes, Mercè Picornell, juntament amb dues estudiants del mateix grau, Laura Coll i Esperança Serra. L'objectiu, expliquen, és conèixer una mica més, què implica cursar aquest grau i per què serveix.

Picornell apunta que es tracta d'un grau molt més divers del que la gent pot pensar. Sovint, quan es pensa amb estudiar filologia catalana es relaciona amb estudiar manuscrits i corregir a la gent quan pronuncia malament. Per això també es canvià de títol de l'antiga Filologia Catalana a l'actual Grau en Llengua i Literatura Catalanes, perquè actualment estudiam tots els aspectes de la llengua catalana i la literatura catalana però també la lingüística, estudis literaris, el folklore, etc.

Per la seva banda, Laura Coll assegura que allò que la va motivar a estudiar aquest grau és la seva diversitat, ja que no només es tracta de llengua i literatura sinó que a la vida real té moltes altres aplicacions i es pot relacionar amb molts altres àmbits professionals. Esperança Serra assenyala que de la mateixa manera que la seva companya, ella es vol dedicar a l'àmbit cultural i quan va consultar la guia docent va poder veure que s'estudiaven molts de temes històrics i d'història de l'art.

Mercè Picornell explica que, d'entrada, les principals diferències entre l'antiga llicenciatura de Filologia Catalana amb l'actual grau de Llengua i Literatura es troben sobretot amb la durada del curs. Abans eren 5 anys i ara tots els graus són 4 anys. De manera que assignatures que abans duraven un any ara duren només un semestre. Per tant, hi ha una reducció de les assignatures a tots els graus.

La professora considera que ha canviat la percepció del que és una carrera universitària, en general. Abans semblava que eres llicenciat en història i tota la teva vida girava entorn de la història i ara el grau el que fa és capacitar-te també per després poder dedicar-te a un altre àmbit fent un màster o dedicant-hi en l'àmbit professional. Per tant, jo diria que ara és més genèrica i més diversa la formació que s'adquireix en un grau com Llengua i Literatura Catalanes o com qualsevol altre.

Podeu escoltar l'entrevista completa al següent enllaç

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.