Setmanari d'informació local - 138 anys

Una nova passarel·la de fusta permet arribar a la platja de Cala Major de manera accessible

21921

El batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero i la vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets han visitat aquest dilluns la nova rampa d’accés a la platja que permet accedir a la platja de Cala Major de manera accessible. També hi ha estat present la regidora de Seguretat Ciutadana i regidora del Districte de Ponent, Angélica Pastor. La construcció d’aquesta passarel·la ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Millora de les Infraestructures Turístiques i per al Foment de la Desestacionalització de l’Oferta de l’Illa de Mallorca amb l’Ajuntament de Palma.

Bel Busquets, ha destacat que «part dels doblers de la venda de places turístiques els hem invertit en projectes que milloren els espais públics per fer-los més accessibles, a turistes i residents». Segons Busquets, «l’aposta per un turisme de qualitat no pot anar mai deslligada d’un turisme inclusiu i accessible per a tothom».

Pel que fa a la nova infraestructura, Rodrigo Romero, ha explicat que «la nova passarel·la s’ha instal·lat sobre l’escalinata i rampa de tractors de manteniment existent i que, per a poder donar continuïtat a la passarel·la de fusta fins al punt més elevat del carrer Guillem Díaz-Plaja, s’han hagut de demolir l’escalinata, la rampa i una jardinera. Posteriorment, la rampa d’accés per a tractors de manteniment ha estat reconstruïda».

La passarel·la de fusta té una amplada superior a 1,80 metres i té els pendents i longituds d’acord a la normativa vigent, així com els seus replans corresponents. A més se situarà un doble passamà d’acer inoxidable a banda i banda. L’obra ha tengut un pressupost de 140.162,25 €.

El batle, Antoni Noguera, ha explicat que «la instal·lació d’aquesta rampa reafirma el compromís de l’equip de govern de l’Ajuntament en matèria d’accessibilitat i és una actuació emmarcada dins el nou model de ciutat impulsada pel govern de la gent». Noguera ha destacat que «una ciutat accessible és una ciutat igualitària». Gràcies a aquesta rampa es garanteix l’accés a la platja de Cala Major a persones amb mobilitat reduïda i permet a Palma optar, l’any que ve a certificar un nou punt accessible a una de les platges de Palma. Actualment, Ciutat compta amb 5 punts de bany accessibles i certificats: dos a la platja de Palma, un a Ciutat Jardí, el de Cala Estància i a Can Pere Antoni i és la ciutat de l’Estat espanyol amb més punts certificats.

Projecte de millora de Cala Major

Segons ha informat la coordinadora general de l’àrea d’Infraestructures i Accessibilitat de l’Ajuntament, Virginia Abraham, la construcció de la rampa forma part del projecte amb el qual s’ha millorat la imatge de conjunt i dels accessos a la platja de Cala Major. Les obres van ser projectades per l’arquitecte municipal Federico Climent, en col·laboració amb l’arquitecte Carlos Planas com a director d’obra.

El disseny del conjunt aposta per una plataforma única amb preferència per a la mobilitat dels vianants, amb un dibuix del paviment basat en la successió de Fibonacci i que garanteix la creació d’itineraris per als vianants plenament accessibles amb la continuïtat dels recorreguts des de l’avinguda de Joan Miró fins a la platja.

També s’ha substituït l’enllumenat existent per un sistema de lluminàries suspeses sobre cables que millora la intensitat de l’enllumenat amb una imatge més lúdica pròpia dels entorns turístics. A més s’ha millorat l’aspecte de l’escala d’accés des de l’avinguda de Joan Miró aplicant el mateix dibuix del paviment i dotant-la d’il·luminació contínua i baranes que milloren l’accessibilitat d’aquesta.

Finalment s’ha construït una plataforma de marès a la platja, unint les dues zones en què es divideix la platja i facilitant la connexió entre els diferents recintes, inexistent fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.