Setmanari d'informació local - 138 anys

L’equip de l'IES Madina Mayurqa, guanyador del concurs Euroscola 2018 a les Illes Balears

21919

El director de l’Institut Balear de la Joventut (IBJove), Joan Ferrà, ha lliurat aquest dilluns els diplomes als alumnes i professora de l’IES Madina Mayurqa de Palma que integren l'equip guanyador a les Illes Balears d'Euroscola 2018, el concurs impulsat per l'Oficina del Parlament europeu a l’Estat espanyol que té com a objectiu apropar Europa als més joves i fer-los partícips del procés de construcció europea.

En aquesta 14ena edició, el concurs proposava la creació de vídeos d'un minut i mig de durada que abordassin l'acostament de la ciutadania europea als béns culturals amb motiu de la celebració, enguany, de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural.

En aquest context, l'equip Euromadina, de l’IES Madina Mayurqa de Palma, va presentar el treball ‘Les Illes Balears són més que sol i platja’, en el qual fa un recorregut pels talaiots de Mallorca, Menorca i Eivissa, a fi de posar en valor aquests monuments prehistòrics, sobretot després de les pintades que estan patint els de Menorca. El vídeo el van realitzar alumnes de primer d'ESO sota la direcció de la professora Gabriela Torrens. Cal dir que l'IES té una ampla trajectòria de participació en el concur Euroscola i que en altres edicions ha estat guanyador estatal. L'altre centre que ha quedat classificat en segon lloc a les Illes Balears és l'equip Santa Maria 3 de l'IES Santa Maria d’Eivissa.

A diferència d'altres anys, cap centre de les Illes Balears ha resultat guanyador a nivell estatal, amb la qual cosa cap anirà a Estrasburg a conèixer la seu del Parlament europeu.

Premis

No obstant això, l'equip guanyador autonòmic rebrà, de part d'IBJove, el premi d'una jornada multiaventura a l'alberg de La Victòria. L'activitat de multiaventura se sol realitzar un cap de setmana, en règim de pensió completa, amb diverses activitats esportives i de temps lliure. La data i el nombre de persones es concretarà amb l'equip guanyador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.