Setmanari d'informació local - 138 anys

Busquets creu que la feina dels investigadors «és clau per a la diversificació del model econòmic»

21905

La vicepresidenta i consellera d'Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets, ha visitat aquest dilluns el grup de recerca liderat per NuMat Medtech, empresa innovadora de biotecnologia situada en el ParcBit, on ha destacat que la tasca dels investigadors «és clau per a la diversificació del model econòmic de les Balears».

Segons ha informat el Govern, NuMat Medtech és una de les empreses que va rebre una ajuda a la convocatòria de projectes coordinats dotada amb 500.000 euros, l'objectiu de la qual era promoure la col·laboració Universitat-Empresa, és a dir, apropar la recerca en el sector industrial amb la finalitat de donar respostes a les seves problemàtiques.

Aquesta acció, cofinançada amb el Fons Feder, està alineada amb la nova RIS3 (Estratègia d'especialització intel·ligent de les Balears), la qual va ser aprovada per la Comissió Europea el passat 2017. Durant la visita, la vicepresidenta ha tengut l'oportunitat de conèixer la tasca que realitza el grup de recerca de Numat Medtech a la Universitat i ha subratllat la importància de la col·laboració entre diferents institucions. A més, ha ressaltat que el grup de recerca forma part de l'Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut i adscrit al IdisBa.

En aquest sentit, Busquets també ha volgut esmentar la publicació el dissabte en el BOIB de dues convocatòries de dos nous programes de captació de talent, finançades per l'impost de turisme sostenible i el Fons Social Europeu. Aquests programes s'emmarquen dins del projecte de captació de talent investigador FuturMED, finançat a càrrec del Pla Anual 2017 de l'impost de turisme sostenible (ITS) i del Fons Social Europeu, amb un pressupost total d'1,7 milions d'euros i un període d'execució de quatre anys.

Finalment, Busquets ha estat acompanyada pel director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons; la directora general d'Acreditació, Docència i Recerca en Salut, Margalida Frontera; el director de NuMat, Toni Canyelles, i les responsables del grup de recerca en 'Teràpies cel·lulars i enginyeria de teixits', Marta Monjo i Joana M. Ramis.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.