Setmanari d'informació local - 138 anys

El CAC resol que Jiménez Losantos «incita a l’odi»

21867

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat un acord en el qual conclou que les manifestacions del periodista Federico Jiménez Losantos, difoses el 6 d’abril per esRadio, en què proposava accions violentes contra persones de nacionalitat alemanya «es podrien catalogar com incitacions a l’odi».

En la seva editorial, el periodista assegurava que a les Balears hi ha 200.000 alemanys com a ostatges i que podrien començar a explotar cerveseries al land de Baviera, i el CAC va iniciar la seva actuació d'ofici.

Les declaracions es podrien catalogar, segons el CAC, com incitacions a l'odi i de vulnerar la Llei General de Comunicació Audiovisual, i ha tramitat l'acord a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència. L'acord, que s'ha aprovat per cinc vots a favor i un en contra, sosté que «són manifestacions que, per si soles, contenen un missatge d'odi que seria contrari a la convivència, ja que tendrien per finalitat desencadenar un reflex emocional d'hostilitat cap a Alemanya».

En el seu vot particular, el conseller Daniel Sirera ha afirmat que l'emissora esRadio «no és un prestador públic de comunicació audiovisual ni utilitza cap concessió o habilitació de la Generalitat per emetre els seus continguts a Catalunya», ni duu a terme emissions específiques per a Catalunya. Sirera ha afirmat que el CAC no té competència sobre aquesta emissora, i ha retret a l'organisme que justifiqui l'anàlisi que emet mitjançant Digital Audio Broadcasting, «quan el CAC no disposa de cap dispositiu de recepció ni enregistrament d'emissions realitzades mitjançant aquesta tecnologia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.